Top 5

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen favorieten. Hier vertel ik je graag meer over mijn 5 top websites. De meeste zullen jullie wel kennen, maar voor diegenen die er niet van op de hoogte zijn, lees en leer en misschien zit er een website bij waarvan je denkt; hè die is leuk! Of interessant of wat dan ook en kom je zo op een heel nieuw idee. Het kan in ieder geval je scoop verbreden en dat is altijd goed.

Bol.com
Bol.com is een internationale website die ontzettend handig is. Je kunt er heerlijk online winkelen, maar ook ideeën opdoen. Ze verkopen boeken, dvd’s, spelletjes, speelgoed, maar tegenwoordig zelfs televisies of wasmachines. Echt van alles, ongelooflijk. Wat ik ook ontzettend handig vindt is dat je er zelfs verlanglijstjes kunt maken. En deze verlanglijstjes die kun je dan ook weer publiceren naar wie je dan ook maar wilt, zodat zij ook op de hoogte zijn van jouw wensen.

Netflix.com
Iedereen heeft wel gehoord van Netflix natuurlijk, maar wat een heerlijke site! Zeker sinds HBO de vreemde beslissing heeft genomen om uit Nederland te vertrekken, zaten een hoop liefhebbers, waaronder ik, met de handen in het haar. Het is natuurlijk nog steeds wel een beetje aanpassen, want HBO liep wel echt geruime tijd voor op Netflix. Maar wel blijven positief en hebben liever iets dan niets. In de media had men het erover dat alles te vinden is op Netflix, maar dat is niet zo. Als je op acteur zoekt ofzo dan komen echt niet al zijn of haar films naar boven en films waarvan je denkt dat die wel op Netflix te vinden zijn, vind je niet. Maar dat mag de pret niet drukken en is het natuurlijk heerlijk als je zo on demand kunt kijken wat je wil.

Facebook.com
Oké, wie zit er niet op Facebook? Nou dat zou je nog verbazen eigenlijk. Wel gaan steeds meer ouderen, ahum senioren, tja hoe breng je dat positief(?) op Facebook. Of het nu is om de neefjes en nichtjes te volgen of gewoon je eigen leven naar buiten te brengen als hippe opa of oma, het kan allemaal op Facebook. Tof natuurlijk en je blijft ook leuk in contact met mensen die bijvoorbeeld niet meer in je directe omgeving te vinden zijn. Doordat ze verhuisd zijn, een studie in het buitenland volgen, of wat dan ook. Het is altijd leuk om zo in contact te blijven en van een afstand toch een beetje mee te kunnen kijken in elkaars leven. Gluren bij de buren, maar dan op een geoorloofde manier!

Telegraaf.nl
Jarenlang het grootste dagblad van Nederland. Wat is er gebeurd? Ja inderdaad, de opkomst van de digitale wereld. In de beginjaren van het internet ging het nog wel en wist niemand nog waar dat toe zou leiden. Inmiddels weten we het wel en zijn bijna alle papieren dagbladen van Nederland over de kop gegaan of hebben naar alternatieven gezocht; een kleiner formaat, alleen een weekendeditie, of mensen laten kiezen tussen een gewoon abonnement of een abonnement alleen op de weekendeditie. Creatief moeten ze zijn om op te blijven vallen en vooral, om te kunnen blijven bestaan! En dat is wat de Telegraaf heeft gedaan, die brengt ook een online editie uit, zodat men online het nieuws kan lezen en iedereen zo op de hoogte kan blijven van het wereld- en binnenlandse nieuws.